Pàgines

dimecres, 5 de març del 2014

Finalitza el cicle de xerrades de prevenció de drogodependències

Aquestes trobades amb els joves d’ESO de l’INS Cubelles s’emmarquen en les activitats del TRACA

L’alumnat d’ESO de l’INS Cubelles han finalitzat el cicle de xerrades on se’ls informa dels riscos de les drogues i es promouen estils de vida saludables. Aquesta activitat s’inclou en el programa TRACA de prevenció supramunicipal de drogodependències i està coordinada per la regidoria de Joventut.

Les xerrades que s’han dut a terme aquest trimestre a l’INS Cubelles han estat:

La diva nicotina. Què en sabem del tabac?
Aquest programa, que s’ha presentat a joves de 2º d’ESO, té per objectiu retardar el màxim possible l’inici del consum del tabac incidint en factors de  protecció davant les influències externes i pressió de grup. Aquesta xerrada explica de forma propera als joves les conseqüències del consum de tabac, treballant el “no” com a resposta positiva.

També inclou la detecció de riscos associats al consum juvenil i l’activació de mesures de prevenció especifiques en cas necessari.

Bon viatge. Pel·lícules, consciència social i drogues.
Els joves de 3er. d’ESO han participat d’aquest programa que pretén donar informació als joves sobre aspectes relacionats amb el consum de drogues: d’on ve el que consumeixen, l’oci que consumim i perquè ho fem, etc., per tal de fer-los reflexionar de forma crítica i autònoma sobre les conseqüències del consum de drogues.

Es destaca la incidència del treball en estratègies de reducció de riscos: la seguretat primer.

Què en sabem de l’alcohol? Tothom consumeix? No. El no com a resposta positiva.
Aquest programa, adreçat a joves a partir de 16 anys, s’ha impartit als alumnes de 4º d’ESO pretenent, a banda d’afavorir els factors de protecció i reforçar la  prevenció envers el consum d’alcohol, proporcionar als joves les eines necessàries perquè reflexionin sobre les conseqüències d’aquest consum, fomentant d’aquesta forma la pressa de decisions autònoma i conseqüent.

La proposta que s’ha treballat s’ha organitzat a través de l’eix temàtic: reflexions crítiques envers l’oferta publicitària: drogues legalitzades i drogues il·legalitzades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Taller Art Mural a l'Espai Jove de Cubelles